logo

Szerver alapszabályok

Tartalom

Szabályzat

Kérjük, figyelmesen olvasd el az alábbiakat!

Leállás

Ha leáll a szerver vagy bárki bármilyen problémát tapasztal, ezeken a csatornákon érdemes érdeklődni (preferenciasorrendben):

  1. IRC: IRCNet hálózat (pl. atw.irc.hu szerver), #huncraft csatorna
  2. Rothens MSN: gwi@mir.hu
  3. k-zed e-mail: kzed AT huncraft.net
  4. Rothens e-mail: rothens AT huncraft.net

Netikett

Az alapvető illemtani szabályok és a netikett a Huncraft chatjére is vonatkozik. Amikre külön felhívjuk a figyelmet:

- Ne floodolj! Akár eladni akarsz, akár meg szeretnél tudni valamit, csak akkor írd le újra, ha alapos a gyanúd, hogy elkerülte mindenki figyelmét a kérdésed.
- Általános netes bölcsesség, hogy az írásjelek száma fordítottan arányos az intelligencia szinttel. Elhisszük, hogy nagyon tudni szeretnél valami vagy nagyon dühös vagy, mégse használj háromnál több írásjelet!
- Ha valakinek üzenni akarsz, ne csak a nevét írd le, amíg nem reagál! Nincs annál rosszabb, mikor az ember egy csapat zombi elől fut az életéért, és csak a nevét írkálják azt várva, hogy reagáljon. Ha megcímzel valakit, írd az üzenetedet is utána, pl. "kzed, lehetek admin?" (nem lehetsz).
- Vedd figyelembe, hogy a Minecraft chatje elég esetlen. A megjelenített sorok száma kevés, ezért ha pár szavas üzenetekbe tagolod a mondanivalód, rontod az esélyét a többieknek, hogy észrevegyenek egy licitálási lehetőséget, vagy kvízkérdést. Ezért minél hosszabb sorokba szedd össze a mondanivalód, és kerüld a "hát [enter] ez a játék tök jó [enter] csak [enter] kicsit bugos [enter]" formát.
- Káromkodni erősen ellenjavallt. Ha valamilyen világmegváltó retorikai fordulat mégis elkerülhetetlenné teszi egy szalonképtelen szó használatát, csillagozd ki.

Log

A játék folyamán mindent logolunk, feljegyzünk mindenféle eseményt. Ez azt jelenti, hogyha valaki kirabolta a ládádat, felgyújtotta a házadat, leütötte a gyémánttömbödet stb., szólj egy moderátornak: talán tud segíteni megkeresni a tettest.

Térkép

A térkép több hasznos funkcióval is rendelkezik. A térképen magán láthatóak a belépett játékosok aktuális pozíciói, valamint különböző épületeket névszerint is meg lehet tekinteni.

A bal fenti mezőben láthatóak az éppeni belépett játékosok nevei. A nevekre kattintva a térkép arra a pozícióra ugrik, ahol a játékos jelenleg megtalálható. A játékos neve mellett egy kis vascsákány ikon helyezkedik el, amelyre rákattintva az gyémántcsákánnyá alakul. Akinek a neve mellett ez megtalálható, annak mozgását követi a térkép.

Ezen neveket tartalmazó dobozka bal felső sarkában a vaskardra kattintva lehet elrejteni, vagy újra megjeleníttetni e doboz tartalmát. Mellette található egy földdarab. Erre kattintva válthatunk a felszíni és X-Ray nézetek között. X-Ray módban láthatjuk a föld alatt elhelyezkedő barlangok és építmények elhelyezkedését. A doboz tetejének jobb szélén egy tábla látható. Erre egyszeri kattintásra megjelennek egyes épületek elnevezései. Újbóli kattintásra egy lista jelenik meg legalul, amiben ezek közül választhatunk. Ekkor a térkép a megfelelő helyre ugrik. Ezt nagyon jól lehet használni, ha egyes helyek pozícióját szeretnénk megtudni.

A dobozka alsó sorának első ikonja egy kis zöld dobozban egy 1-es. Erre klikkelve válthatunk a világok között. Jelenleg a sima földszinti világ, a felette elhelyezkedő Skylands, valamint az alatta elhelyezkedő Nether tekinthető meg vele. Ezen ikontól jobbra az óra azt mutatja, hogy jelenleg melyik napszak van a szerveren, valamint hány perc van még hátra belőle.

Modok

A Huncraft szerveren több olyan parancs és trükk van, ami egy módosítatlan szerveren nincs. Ezek részletes leírását a a Felhasználói kézikönyv
oldalon találod meg!

A chatbe / karakterrel kezdve parancsokat lehet írni. A /help parancs ad egy listát egyes használható parancsokról. A lista további oldalait egy per + az oldal számának hozzáírásával lehet elérni: pl. /help /2.

A parancsokon kívül több extra lehetőség is van a szerveren, ami az alap játékból hiányzik:

- Ha szétütsz egy szörnytermelőt, megkapod (mint régen); de ha lerakod, csak disznókat fog termelni.
- Lehet kerítés tetejére/aljára/mellé epíteni másik kerítést, állványzat használata nélkül.
- A kerítés tetejére lehet nyomásérzékelőt helyezni.

Ezek a modok a Huncraft sajátjai, melyek mind Bukkit felhasználásával készültek (korábban hMod). Ötleteket a Huncraft Fórumán várunk. Közülük a jobbak előfordul, hogy idővel megvalósításra kerülnek!

Státuszok

A játékban több státusza is lehet a játékosoknak, amiket a különféle módon lehet szerezni. Például halhatatlanságot lehet venni kvízpontért, de játékbeli istenség is adhat. Belépéskor kiíródik a játékosra vonatkozó összes státusz, de a /stat paranccsal is le lehet kérdezni ugyanezt. Minden státusz általában átmeneti (ilyenkor látod a listában, hogy meddig tart még), de egyes esetekben lehet permanens.

Színek

A játékban a játékosok különböző színekkel vannak jelölve. Ezek:

Támogatás

A szervert fenntartani költséges, illetve előfordulnak hardver frissítések. Ezen okból örömmel fogadunk mindenféle támogatást és köszönjük szépen. A támogatóink és normál játékosaink elbírálása azonos, a támogatott összegtől függetlenül. A támogatók a többiektől megkülönböztetett zöld színt kapnak, valamint egy /felho parancsot, aminek segítségével feljuthatnak a Felhővárosba.

Az egyik lehetőség a támogatásra a Paypal használata, az oldal alján található "Donate" gombbal.

A másik megoldás a Flattr - ennek gombja a Paypal "Donate" mellett található.

kövesd a huncraftot Twitteren!
>

Kapcsolat

Adminok: kzed, estrica, Rothens, The_Flying_Pig, NemBen, mentlerd, iKris, Venatus, simontomi, saxus, Danieell
Szerver IP: huncraft.het
IRC: irc.atw.hu | #huncraft