logo

Gyakran Ismételt Kérdések

Új vagyok a szerveren! Mi a teendő?

Szervusz! Először is, olvasd el a Szerver című oldalt (az utolsó betűig, tényleg). Itt megtalálod a szabályzatot, és az extra szerverfunkciók leírását. Utána olvasd el ezt az oldalt is, és nézd meg a térképet. Ha ez megvolt, a játékban keress egy moderátort, mutatkozz be és kérj építési jogot. Ezután kapsz pár kérdést az előbb említett szerver oldalról, amiket magánban megválaszolva kapsz jogot. Ez személyesen neked jár! Az accountodat tehát ne oszd meg mással, mert az sajnos bant von maga után, akárcsak a szabályzat megsértése (enyhébb esetben előfordul, hogy csak az építési jogodat vesszük el, ez esetben még lehetőséget adunk arra, hogy megmagyarázd tetteid okát).

Nem működik a szerver! Mi a teendő?

Ne ess pánikba - aztán szólj egy adminnak (k-zed, estrica, Rothens, The_Flying_Pig, NemBen, mentlerd, iKris, Venatus, simontomi, saxus, Danieell). A Szerver című oldalon le van írva, hol találod őket.

Messze van a házam a spawntól! Hogy juthatok el hozzá gyorsabban?

3 fő megoldás van erre: az otthon, a varázskönyv és a busz.

Otthont 10 kvízpontért tudsz vásárolni (a /vesz paranccsal). Előnye, hogy a /haza parancs rögtön odavisz, akárhol is vagy, és más nem tud egyszerűen odamenni. Hátránya, hogy ennyi kvízpontot összeszedni nem egyszerű és gyors dolog, és egyszerre csak egy otthonod lehet.

A varázskönyv a szerver két pontja között teleportál, ha odaállsz mellé, és kiadod a /book parancsot, vagy egyszer ráütsz a könyvespolcra. Megkérhetsz egy moderátort, hogy építsen egy könyvet a házadhoz. Ilyenkor tipikusan a könyv párja egy könnyen elérhető könyvtárban lesz. A varázskönyv előnye, hogy számodra ingyen van. Hátránya, hogy nem visz oda közvetlen parancs, hanem el kell menni a megfelelő könyvig, hogy bárki használhatja, és persze hogy meg kell várni, hogy egy moderátor megépítse neked. Ha nem látsz bent moderátort, akkor várj türelmesen. Ha látsz bent és nem jön azonnal, akkor legyél kicsit türelemmel, valószínűleg éppen más játékosnak segít, vagy egy saját ügyét fejezi még be.

A busz működése hasonló a varázskönyvéhez, ám két irányú közlekedést biztosít. A megállóban lévő táblára bal egérrel kattinva a következő, jobb egérrel kattintva pedig az előző megállóba juthatunk el. A Huncraft csak körjáratokat üzemeltet. A /bkv parancs paraméter nélkül listázza a buszjáratok neveit; a járat nevét megadva pedig a járathoz tartozó megállókat.

Itt egy képes leírás arról, hogyan kérj pontosan varázskönyvet.

Érdemes minden fontosabb bázisodhoz kérni varázskönyvet, és csak a főhelyedhez vagy titkos raktáradhoz vásárolni /haza parancsot. Tipp: Lehetőséged van saját mini könyvtárat is építeni, ahove begyűjtheted az egyes területeid varázskönyveinek a párját. Ha tetszik, akár láncba is köttetheted a teleport könyveket!

A csoportok moderátor hozzájárulása nélkül maguk is építhetnek varázskönyveket (teleportokat). Erről bővebbet a csoportok leírásánál találsz.

Mi az IP címe a szervernek? Hogy tudok csatlakozni?

A szerver hozzá van kötve az internethez, így aztan tényleg van IP címe. Számodra azonban lényegtelen, hogy ez pontosan mi, mivel van domain nevünk, ami erre az IP címre mutat.
A játékba a Multiplayert választva kattints az Add server opcióra:
Server Name: Huncraft
Server Address: huncraft.net
Ezután Done, majd válaszd ki a listából és Join server.
Figyelem, a szerverre csatlakozáshoz eredeti Minecraft szükséges!

Ég a házam / erdőm / minden!!!

Menj a spawnhoz (/home). Szemben, piros háttéren találsz egy gombot. Nyomd meg! Ezután 5 percig nem terjed a tűz a világban.

Ezután szólhatsz egy adminnak, aki megpróbálhat utánanézni, hogy ki gyújtotta fel. Attól függően, hogy mikor történt a baleset, visszaállíthatjuk a szervert egy korábbi állapotba (de ez csak akkor fordulhat elő, ha a gyújtás a közvetlen közelmúltban volt, és különösen nagy a kár). Aztán kezdj oltani...

Ellopták a cuccomat!

Ha ez a cucc láda volt, vagy lerakott gyémánt/arany/vas kocka, akkor megkérhetsz egy moderátort, hogy nézzen utána.

Ettől függetlenül az értékesebb dolgokat érdemes széfben tárolni (ilyet a /vesz paranccsal vásárolhatsz, 5 kvízpontért).

Eltűnt a cuccom!

Ha a jaték saját mechanikájából eredően történt (pl játékos halála), abban az esetben ne várt admintól térítésre. Ha PVP, vagy a Huncraft saját pluginjából eredő bug okozta, abban az esetben szólj egy jelenlévő adminnak. Ha nem látsz a játékban éppen, moderátornak is szólhatsz, illetve a fórumon is jelezheted az esetet, de írd meg, mi okozta a veszteséget, illetve miből mennyi tűnt le!

Hogyan kaphatok üdvözlőüzenetet?

Visszatérő játékosaink gyakran kapnak "üdvözlőüzenetet" - egy kis egysoros üzenetet, amit a szerver kiír, ha belépnek. Ilyen üzenetet bárki kitalálhat magának, illetve bárki másnak(!) - a moderátor pedig azokat fogja berakni, amik neki teljesen szubjektív alapon tetszenek. Főleg humoros, harapós, a játékos viselkedésére vagy tulajdonságaira utaló üzeneteket szeretnénk.

Véletlen beleromboltam valaki épületébe! Most mi lesz?

Semmi! Szólj egy modnak (és ha jelen van, a tulajdonosnak)! Helyreállítjátok a kárt és mindenki megy a dolgára. Ha két hét múlva jön rá valaki a logból, akkor mindenkinek kényelmetlenebb lehet a procedúra. Ha a világban bárhol rombolást látsz, érdemes róla szólni akkor is, ha nem te csináltad :) - minél szebb a szerver, annál jobb mindenkinek.

XYZ mikor lépett be utoljára?

A játékban, irc-n és a weboldalon is megtalálható erre a kérdésedre a válasz. A játékban /utoljara JÁTÉKOSNÉV paranccsal kérdezheted le, míg irc-n ehhez hasonlóan a !utoljara JÁTÉKOSNÉV paranccsal. Fontos, hogy pontos nevet adj meg! A weboldalon az aktív játékosok toplista oldal segíthet.

Blackscreen, fekete a képernyő!

Állítsd a grafikát fastra, a legtöbbeknél ez megoldotta a problémát. Egy biztosabb megoldás: A minecraft.net oldalról töltsd le linuxos jart, és azt índítsd a következő paranccsal:
java.exe -Xmx1024M -Xms1024M -cp minecraft.jar net.minecraft.LauncherFrame
Így Fancy grafikai beállításokkal sem fut ki a memóriából a játék.

kövesd a huncraftot Twitteren!
>

Kapcsolat

Adminok: kzed, estrica, Rothens, The_Flying_Pig, NemBen, mentlerd, iKris, Venatus, simontomi, saxus, Danieell
Szerver IP: huncraft.het
IRC: irc.atw.hu | #huncraft